Fraktsätt

När dina kunder har lagt en artikel i varukorgen och gått till kassan, måste de välja ett fraktsätt för att kunna slutföra köpet. Därför är det viktigt att du skapar de fraktsätt du vill erbjuda dina kunder. Du kan antingen skapa egna fraktsätt eller ansluta dig till Fraktjakt.

Fraktjakt förmedlar olika frakttjänster och fraktbolag som du kan använda dig av i din webshop, till exempel Postnord, DHL, Schenker och Fedex. Att ansluta till Fraktjakt är kostnadsfritt. Vilka fraktkostnader det blir beror på vilket/vilka fraktbolag du väljer och vilka inställningar du gör. Har du ett eget fraktavtal med ett fraktbolag tar Fraktjakt en avgift på 0,59 kr per försändelse. Använder du egna fraktavtal faktureras fraktkostnaden från respektive fraktbolag. Använder du Fraktjakts avtal får du en samlingsfaktura där frakterna från alla använda fraktbolag ingår. I båda fallen faktureras du veckovis.

Genom att vara ansluten till Fraktjakt får du hjälp att optimera beräkningen av försändelserna så att frakten blir så bra och billig som möjligt. Beräkningen grundar sig på artiklarnas mått enligt det du har skrivit in i artikelregistret. För att ansluta till Fraktjakt krävs att du har aktiverat betalsättet Klarna Checkout.

Läs om hur du skapar fraktsätt i avsnitten Skapa fraktsätt och Skapa fraktsättet Fraktjakt.

Relaterade avsnitt