Skapa fraktsättet Fraktjakt

För att ansluta till Fraktjakt och dra nytta av de frakttjänster och fraktbolag de erbjuder, behöver du ha aktiverat betalsättet Klarna Checkout. Läs hur du gör det i avsnittet Lägg till Klarna Checkout som betalsätt.

Fraktjakt använder du om du vill ha en smidig, automatisk lösning för att hantera dina frakter och fraktkostnader. Fraktjakt förmedlar olika frakttjänster med flera av de stora fraktbolagen. Det är kostnadsfritt att ansluta till Fraktjakt. Vilka fraktkostnader det blir beror på vilket/vilka fraktbolag du väljer och vilka inställningar du gör när du ansluter.

Gör så här:

 1. Se till att du har aktiverat betalsättet Klarna Checkout.

 2. Skapa ett konto på fraktjakt.se och gör inställningar för integrationen. Du hittar instruktionen Fraktjakts manual för Integrationer under rubriken Inbyggd fraktkoppling för Klarna Checkout.

 3. Koppla ihop Klarna Checkout med Fraktjakt. Du hittar instruktionen Dokumentation om fraktkopplingen under rubriken Inbyggd fraktkoppling för Klarna Checkout.

Om du funderar över något när det gäller integrationen eller vilka inställningar du ska göra kontaktar du Fraktjakts kundtjänst.

 1. Välj Inställningar - Fraktsätt.

 2. Välj det land du vill aktivera fraktsättet för.

Du utgår och lägger alltid till sättet i ditt huvudspråk, men du kan välja att aktivera det för dina valda länder. Använd Språkfunktionen för att översätta till önskat språk.

 1. Välj Skapa nytt fraktsätt.

 2. Klicka på Läs mer i rutan för Klarna och Fraktjakt.

 3. Matcha de frakttjänster som du valt att använda via Fraktjakt med de leveranssätt du har i ditt ekonomiprogram.

 4. Välj Spara och återgå.

Nu läggs fraktsättet Fraktjakt till i listan över fraktsätt.

 1. Välj Artiklar - Artiklar.

 2. Gå igenom alla dina artiklar och ange bredd, höjd och längd på dem. Du fyller i de här uppgifterna i fälten under Lägg till mått.

Du anger artikelns bredd, höjd och längd för att fraktbolaget ska kunna välja rätt typ av paket/leverans. Klickar du på Radera mått raderas uppgifterna i alla tre fälten.

Nu är webshopen uppdaterad med de nya fraktsätten du har valt att använda.

Om du använder Fraktjakt kommer det att vara ditt primära fraktsätt. Har du andra fraktsätt i listan, kommer de endast att användas i fall något skulle gå fel med Fraktjakt i kassan.

Relaterade avsnitt