Leverantörer, listläge

Programdelen finns under Inköp - Leverantörer.

I listläget ser du vilka leverantörer som finns upplagda och du kan bläddra och söka i listan. Via listläget kan du även lägga upp nya leverantörer, redigera eller ta bort befintliga. Kolumnen längst till vänster använder du för att markera om du till exempel vill radera flera leverantörer på samma gång. Du kan även göra utskrifter från listläget.

Observera att du inte kan radera en leverantör som har obetalda fakturor i leverantörsreskontran. Om du raderar en leverantör du har gjort inköp hos stämmer inte inköpsstatistiken för perioden.

Vill du se hur mycket du har köpt från dina leverantörer under en viss period kan du ladda ner rapporten Leverantörsstatistik inköp med periodsök. Du hittar den i avsnittet Rapporter för nedladdning.

Överst i tabellen finns en urvalsrad som du kan använda för att söka i de olika kolumnerna. Läs mer i avsnittet Söka poster.

Vill du kopiera eller exportera innehållet i tabellen kan du göra det genom att högerklicka i tabellen och välja Kopiera/exportera tabellinnehåll. Läs mer i avsnittet Kopiera/exportera tabellinnehåll. Du måste ha behörigheten Utskrift för den valda programdelen för att funktionen ska vara aktiv.

Relaterade avsnitt

Leverantörer, fliken Lev uppgifter
Leverantörer, fliken Prislista
Leverantörer, fliken Utlandsbetalningar
Leverantörer, fliken Spårning
Arbeta med fliken Kommando
Kolumninställningar
Skapa ny post

Supportforum

Ta del av hur 42 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.