Hur skickar jag e-fakturor?

Det är enkelt att komma igång att skicka e-fakturor, du behöver inte göra några speciella inställningar utan allt är inbyggt i programmet från början. Första gången du skickar en e-faktura kan du dock behöva godkänna villkor för tjänsten.

När du skapar en ny kund och anger kundens organisationsnummer, alternativt personnummer eller e-post för privatpersoner, gör programmet en kontroll om kunden kan ta emot e-fakturor. Detta visas i så fall i en informationslist ovanför själva arbetsbilden när du sedan skapar fakturan till kunden.

När du har skapat fakturan till kunden väljer du antingen utskriftsvalet E-faktura eller Kivra beroende på om det är ett företag eller en privatperson du ska skicka till. Fakturan skickas då direkt från ditt program till kundens ekonomiprogram eller till kundens digitala brevlåda hos Kivra om det är en privatperson.

I filmen Skicka e-fakturor kan du se hur du ställer in och skickar dina fakturor som e-dokument.

Jobbar du mot företag inom offentlig sektor, se Lagkrav: e-faktura i offentlig sektor. Visma Administration 2000 hanterar de krav som ställs för att skicka e-fakturor till företag inom den offentliga sektorn, som exempelvis Peppol.

Relaterade avsnitt