Kom igång med Visma Lön Anställd i Visma Lön 300/600

Visma Lön Anställd är en tilläggstjänst där de anställda kan registrera och följa upp sina arbetstider och avvikelser direkt i mobilen eller på webben. De får även full koll på frånvaro, övertid och semester. När det är dags för lönekörning synkroniseras informationen i Visma Lön Anställd automatiskt till Visma Lön 300/Visma Lön 600. I filmen Välkommen till Visma Lön Anställd får du en presentation av tjänsten.

I detta avsnitt beskriver vi hur företaget kommer igång med Visma Lön Anställd. Du kan också titta på filmen Aktivera Visma Lön Anställd för företaget.

Förberedelser innan du aktiverar tjänsten

Innan du aktiverar tjänsten ska du göra följande inställningar och kontroller.

Detta behövs för att företaget ska kunna använda tjänsten:

  • Alla anställda som ska använda tjänsten ska ha en unik egen e-postadress.

  • Lönen för alla som ska använda tjänsten måste skapas i Visma Lön 300 eller Visma Lön 600.
  • Företaget ska vara registrerat på vismaspcs.se.
  • Löneadministratören i Visma Lön ska ha behörigheten Administratör i Mina tjänster. Logga in på vismaspcs.se, klicka på företagsnamnet i övre högra hörnet och välj Användare för att kontrollera behörigheten.
  • För byråer som arbetar via Visma Advisor eller Visma Byråstöd ska företaget ha abonnemang på Visma Lön 600 och senaste versionen installerad.

vismaspcs.se finns ett förslag på meddelande som du kan kopiera och skicka till de anställda när de ska börja tidsregistrera i Visma Lön Anställd.

Relaterade avsnitt