Skapa eller kopiera löneart

I avsnittet Egna lönearter har vi sammanställt en lista över de vanligaste typerna av lönearter. Ett sätt att skapa en ny löneart är att kopiera en befintlig löneart och anpassa den efter företagets avtal eller regler. Läs hur du gör detta under Skapa ny löneart genom kopiering.

Om du vill skapa en ny löneart utan att kopiera en befintlig gör du så här:

  1. Välj Lönearbete - Lönearter.
  2. Klicka på Ny eller använd tangenterna Ctrl+N.

En lista visas med rubriker för löneartstyper. Ett plustecken framför rubriken visar att det finns underrubriker. Klicka på knappen Fäll ut träd längst ner till vänster om du vill se alla underrubriker.

  1. Välj vilken löneartstyp du vill skapa.
  2. Gå igenom inställningarna på flikarna Grunduppgifter, Övriga uppgifter och Egna inställningar och anpassa inställningarna till den nya lönearten.

Skapa ny löneart genom kopiering

Det bästa sättet att skapa egna lönearter är att kopiera en standardlöneart.

Observera att du ska kopiera en löneart av samma typ som den du vill skapa eftersom det inte går att ändra typ när du skapar ny löneart genom kopiering.

Gör så här för att skapa en ny löneart genom kopiering:

  1. Välj Lönearbete - Lönearter.
  2. Markera den löneart i listan som du vill kopiera och klicka på knappen Kopiera eller använd Ctrl+K.

Alla inställningar utom namnet på lönearten följer med vid kopieringen. Informationen Ej standardlöneart visar att detta är en egen löneart. Siffran 1 läggs till det ursprungliga numret på lönearten.

  1. Gå igenom inställningarna på flikarna Grunduppgifter, Övriga uppgifter och Egna inställningar och anpassa inställningarna till den nya lönearten.

Relaterade avsnitt

Egna lönearter
Lönearter
Lönearter, listläge
Lönearter, fliken Grunduppgifter

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.