Visma Scanner

Visma Scanner är en app med vilken du kan använda din mobiltelefon för att kostnadsfritt fotografera, spara och skicka kvitton och fakturor digitalt till Visma Administration 2000.

Du kan också mejla in underlag till appen, till exempel en faktura du har fått på e-post eller ett underlag du har scannat in. När du mejlar ska underlagen vara i något av formaten jpg, jpeg, png, pdf, tif eller tiff. De mejlade underlagen skickas sedan vidare digitalt till Visma Administration 2000 efter att de godkänts i appen.

Genom att använda appen minskar du risken att kvitton glöms bort samt att det blir smidigt att skicka fakturor som du får via e-post vidare appen och sedan till ditt ekonomiprogram. Ekonomiavdelningen eller redovisningsbyrån får in underlagen på sekunden och kan bokföra dessa direkt. Observera att det fortfarande är kvittot/leverantörsfakturan som gäller som originalhandling och måste sparas.

Genom att koppla underlagen till dina verifikationer och leverantörsfakturor, slipper du leta fram fakturor och kvitton i pärmar om du till exempel behöver kontrollera en kontering. När det kommer in nya underlag att koppla får du ett meddelande om det, när du öppnar programdelen Verifikation respektive Leverantörsfaktura.

Börja använda appen

För att kunna använda appen behöver du ha ett konto och en inloggning till vismaspcs.se.

  1. Ladda ner appen.
  2. Logga in i appen med samma inloggning som du använder för att logga in på vismaspcs.se.

För att appen ska kunna sända bilder till Visma Administration 2000 måste administratören av företagets tjänster på vismaspcs.se ge alla som ska använda Visma Scanner tillgång till tjänsten. Detta görs genom att logga in på vismaspcs.se, klicka på företagsnamnet i övre högra hörnet och välja Användare.

Den som ska koppla underlag från Visma Scanner till verifikationer och leverantörsfakturor i programmet måste ha rollen Administratör för Visma Scanner.

Relaterade avsnitt

Skicka underlag med e-post till Visma Scanner
Koppla underlag, kommando
Ej kontrollerade underlag, kommando
Underlag till verifikation/leverantörsfaktura
Aktivera Visma Scanner i Visma Administration
Skicka underlag med Visma Scanner till Visma Administration

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.