Samarbeta med dina kunder via Smarta Byrån

Detta är Smarta Byrån

Smarta Byrån är namnet på ett redovisningspaket som Visma Spcs erbjuder nya redovisningsbyråer.

Med paketet får du tillgång till alla de verktyg som hjälper dig att arbeta effektivt med redovisning och det tillhandahåller en plattform där du enkelt kan samarbeta med dina kunder. Du betalar månadsvis och bara för de tjänster du använder.

Så här köper du Smarta Byrån

Du kan kontakta vår försäljningsavdelning för redovisningsbranschen och boka en rådgivning. De kan hjälpa dig att komma igång och du kontaktar dem antingen via mejl - [email protected] eller genom att ringa dem på 0470-70 61 60.

Detta ingår i Smarta Byrån

I det här paketet kommer du ha tillgång till Visma Advisor, där du får en översikt över kunder och samarbeten.

Bokföring och fakturering sker via Visma eEkonomi och för att få en översikt över företagets ekonomi har du tillgång till Visma Ekonomiöversikt Start.

För bokslut och skatt har du tillgång till Visma Skatt & Bokslut Pro.

Andra tjänster från Visma Spcs som du vill ska ingå i paketet kan läggas till mot en extra månadsavgift. Läs mer här.

Så här fungerar det

Du kan bjuda in dina kunder till samarbete genom att använda andra tjänster från Visma Spcs. Detta innebär att ni delar en och samma Visma-tjänst och att ni inte längre behöver skicka data mellan er manuellt. Båda parter har tillgång till samma information direkt. Tillsammans bestämmer ni hur samarbetet ska se ut. Titta på filmen Bjud in till samarbete från Visma Advisor för att se hur det går till. I filmen Acceptera samarbete kan du se hur det går till när en kund får en inbjudan till ett samarbete.

När du aktiverar tjänsten Årsavslut kommer du även att kunna ladda ner och installera Visma Skatt och Visma Bokslut. Det innebär att du via Smarta Byrån kan skapa deklaration, bokslut och årsredovisning för dina kunder som har en företagstyp som ännu inte stöds i Årsavslut.

Visma Skatt och Visma Bokslut kan laddas ner här.

De lokalt installerade programmen startas via Visma Advisor Connect. Läs mer om hur du installerar och använder programmet här.

Visma-tjänster som ni kan samarbeta i är:

Observera att du måste aktivera både Periodavslut och Årsavslut separat. Om din kund är en privatperson, med företagsformen Privatperson i Visma Advisor kan du bara aktivera Årsavslut för kunden.
I hjälpen för Visma Lön Smart finns ett bra underlag för arbetsrutin hur du kommer igång. Läs mer i Kom igång som byrå i Visma Lön Smart - Bli effektiv med dina kunder!

Du aktiverar ett samarbete inifrån Visma Advisor.
Under Underhåll - Samarbeten kan du se vilka kunder som byrån har ett samarbete med. Här kan du koppla "okopplade" samarbeten till rätt tjänst och uppdrag.

Relaterade avsnitt

Kom igång med samarbeten i Visma Advisor
Aktivera samarbete i Visma eEkonomi från Visma Advisor
Aktivera samarbete i Visma Ekonomiöversikt från Visma Advisor
Aktivera samarbete i Visma Scanner från Visma Advisor
Aktivera samarbete i Visma Lön Anställd/Visma Min Lön från Visma Advisor
Aktivera samarbete i Visma Lön Smart från Visma Advisor
Aktivera samarbete i Visma Utlägg från Visma Advisor
Avsluta samarbete för en tjänst