Visma Lön 600

Skriv ut/skapa fil för arbetsgivardeklaration (t.o.m 2018)

Lönekörningar med utbetalningsdatum från och med januari 2019 ska redovisas via arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI). Läs mer i avsnittet Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI).

I detta avsnitt beskrivs funktionen Arbetsgivardeklaration (t.o.m. 2018) och gäller redovisning av arbetsgivardeklaration för löner utbetalda till och med 31 december 2018.

När alla lönekörningar i en period är klara ska du skriva ut arbetsgivardeklarationen. Du kan gå till fönstret för arbetsgivardeklaration från lönekörningsfönstret Utskrift och utbetalning eller via menyn Lönearbete - Arbetsgivardeklaration (t.o.m 2018).

När du väljer Deklarationsmånad visas en lista på de lönekörningar som ska redovisas. Du kan skriva ut arbetsgivardeklarationen till skrivare och fylla i blanketten eller skapa en fil som du för över till Skatteverket via internet i tjänsten Moms- och arbetsgivardeklaration. Mer information om tjänsten hittar du på skatteverket.se.

När du skriver ut arbetsgivardeklarationen får du också ett bokföringsunderlag som ska bokföras i deklarationsmånaden.

De inställningar du tidigare gjort i företagsinställningarna påverkar vilka valmöjligheter du får.

Du ändrar inställningar för överföring av arbetsgivardeklarationen som en fil till Skatteverket under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Import/Export.

Relaterade avsnitt

Kontrollista om arbetsgivardeklaration på individnivå inte stämmer
Arbetsgivardeklaration på individnivå - specifikation
Moms- och arbetsgivardeklarationer

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.