Skapa offert

Offert & Order är ett tillval som ger dig kontroll över hela din säljprocess, inte bara faktureringen. Vill du skapa och skicka offerter och orderbekräftelser till dina kunder aktiverar du funktionerna under menyvalet Appar och tillval till vänster i menyn i Visma eEkonomi Smart.

  1. Välj Försäljning - Offerter.
  2. Välj Ny offert.
  3. Välj den kund du ska skicka offerten till.
  4. Fyll i offertdatumet. Datumet i fältet Giltig t o m fylls i automatiskt.
  5. Lägg till de artiklar du vill offerera.
  6. Det går bra att använda negativa rader om du behöver det. Det är bara att lägga till ett minustecken framför antalet, till exempel -1,00. Summan på den raden kommer då bli negativ. Se även Rabatt under Nyttiga tips för mer information.

  7. Gör något av följande val när du är färdig med offerten:
Skicka offert via e-post Offerten skickas automatiskt till den e-postadress som finns angiven på kunden. Ämnesfältet är förifyllt med offertnumret. Offerten sparas under Pågående offerter och får statusen Skickad.
Skapa pdf Offerten sparas som pdf och du får en notifiering om att du kan skriva ut den. Offerten sparas under Pågående offerter och får statusen Skickad.
Spara utkast Offerten skickas inte till kunden utan sparas istället under Utkast.

Du kan också välja att registrera en offert genom att klicka på kunden under Försäljning - Kunder. Där ser du samtidigt information om kundens inköp och betalningar.

Nyttiga tips

Relaterade avsnitt

Offerter
Skapa offert med rot-/rutavdrag
Kopiera offert
Godkänna offert
Ta bort offert
Skapa faktura från offert
Skapa order från offert
Lägg till/ändra eller ta bort logotyp
Skapa artikel
Företagsinställningar