Versionsnyheter Visma Fakturering, version 2021.1/2021.11 - juni 2021

Den senaste versionen installerar du enklast via meddelandet som visas vid programstart när det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den via Hjälp - Uppdatera programversion eller ladda ner via vismaspcs.se/support/ladda-ner-och-uppdatera.

Läs mer om hur du installerar ditt program i avsnittet Installationsanvisning Visma Fakturering.

Förbättringsförslag från våra forumanvändare

Utökad information i sidopanelen

När du arbetar med ett dokument under Försäljning eller Inköp kan du numera se uppgifter om kundens/leverantörens telefon, referens, mobiltelefon och e-post i sidopanelen.

Periodisera leverantörsfaktura

Det är nu möjligt att periodisera leverantörsfakturor på kommande år.

Enklare att välja företag

Om du har flera företag upplagda i ditt program kan du nu enkelt söka efter det företag du vill öppna i dialogen Val av företag. Du söker efter antingen företagsnamnet eller företagsmappen på den översta raden tabellen.

Stöd för nytt betalformat

Nu finns det stöd för att skicka betalningar i formatet XML/ISO20022 (pain.001.001.03) även för dig som har Danske Bank, Handelsbanken, SEB eller Swedbank. Har du Nordea som bank så har det funnits stöd för detta format sedan tidigare. XML/ISO20022 (pain.001.001.03) är ett framtidssäkert format för dina betalningar.

Genväg till krediterad faktura

I fältet Krediteras av på fakturan och fältet Krediterar på kreditfakturan kan du nu klicka på förstoringsglaset och på så sätt öppna den aktuella fakturan. Ett smidigt sätt att se kopplingen mellan en vanlig faktura och en kreditfaktura.

Rättningar av kända fel

Följande fel som vi har presenterat på Visma Spcs forum är rättat:

Supportforum

Ta del av andra användares frågor och funderingar i vårt forum.