Versionsnyheter Visma Lön 600, version 2020.31, oktober 2020

Den senaste versionen installerar du enklast via meddelandet som visas vid programstart när det finns en ny version tillgänglig. Du kan också installera den via Hjälp - Uppdatera programversion eller ladda ner via vismaspcs.se/support/ladda-ner.

Alla hjälpkanaler samlade på ett ställe

Nu har vi gjort det ännu enklare för dig att hitta hjälp om ditt program. Tryck på F1 på ditt tangentbord eller klicka på frågetecknet längst upp till höger för att komma åt alla våra hjälpkanaler - samlade på ett ställe.

Du landar automatiskt på ett hjälpavsnitt för sidan du står på, men via "huset" kan du nå våra övriga hjälpkanaler såsom vanliga frågor, forum och filmer. Det går självklart också att söka på specifika ord eller meningar för att hitta svar på din fråga.

Klickar du på Kontakta oss nere till höger i hjälpfönstret hittar du våra öppettider och telefonnummer. Härifrån kan du även inom kort starta en chatt med någon av våra supporttekniker. Redan nu kan du använda vår chatbot Vera för att söka svar på dina frågor. Chatboten visas i programmets sidopanel och nås via ikonen i menyradens övre högra hörn. Du når även chatboten under Hjälp - Chatbot.

Har du ett hjälpavsnitt som du vill spara och återkomma till vid ett senare tillfälle så kan du stjärnmarkera avsnittet. Det gör du genom att klicka på stjärnan till höger i hjälpfönstret. Dina stjärnmarkerade avsnitt hittar du sedan via stjärnan som finns i menyraden.

Problem med att skapa fil för arbetsgivardeklarationen är löst

Om du i version 2020.2 eller tidigare inte hade någon markering i rutan Skapa fil för arbetsgivardeklarationen under Lönearbete - Arbetsgivardeklaration gick det inte att skapa fil för arbetsgivardeklarationen i version 2020.3, varken automatiskt från Visma Lön 600 eller manuellt. Det är åtgärdat i version 2020.31.

Observera att om du har kunnat skapa arbetsgivardeklarationen i version 2020.3 utan problem behöver du inte ladda ner version 2020.31.

Version 2020.3, september 2020

Skicka arbetsgivardeklarationen automatiskt från Visma Lön 600

Visma Lön 600 har nu en integration mot Skatteverket som gör att du enkelt kan lämna in arbetsgivardeklarationen automatiskt till företagets utrymme hos Skatteverket direkt från programmet. Du behöver sedan bara logga in på skatteverket.se och signera arbetsgivardeklarationen. Läs mer i avsnittet Arbetsgivardeklaration.

Ny version av SQL Server

I version 2020.3 har vi uppgraderat plattformen för Visma Lön 600 till SQL Server 2017 Express. Har du ett äldre operativsystem (t ex Windows 7) som inte är kompatibelt med denna SQL-version, kommer programmet ändå fortsätta fungera. Då används istället SQL Server 2014 Express.

Utskrift av bokföringsunderlag blir nu korrekt om flera anställda har samma namn

Om det finns flera anställda med samma namn i företaget blev det tidigare fel om man valde utskriftstypen Summera per anställd vid utskrift av bokföringsunderlaget, eftersom uppgifterna slogs samman för anställda med samma namn. Nu sorteras de anställda på anställningsnummer och uppgifterna för anställda med samma namn kommer att visas korrekt på utskriften av bokföringsunderlaget. Observera att bokföringen även tidigare blev korrekt, felet uppstod bara vid utskrift av bokföringsunderlaget.

Supportforum

Ta del av hur 42 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.