Nyheter i Visma Lön Smart

   December 2022

Här presenteras nyheter och förändringar i Visma Lön Smart. Om du arbetar i Visma eEkonomi kan du läsa om nyheter och förändringar i avsnittet Nytt i Visma eEkonomi.

Förbättring

Förenklad inlämning av arbetsgivardeklarationen

För dig som lämnar arbetsgivardeklarationen automatiskt från Visma Lön Smart har vi förenklat inlämnandet. När du klickar på knappen Gå till skatteverket.se under Arbetsgivardeklaration och loggar in hamnar du direkt på sidan för aktuellt företag och behöver inte längre leta efter företaget i en lista.

Ny funktionalitet

Olika verifikationsserier för löner och arbetsgivardeklarationer

Om du arbetar med Visma Lön Smart i Visma eEkonomi kan du få en ännu tydligare bokföring genom att använda två verifikationsserier, en för löneutbetalningar och en för arbetsgivardeklarationer.

Du gör inställningar för verifikationsserier på fliken Bokföringsuppgifter under Inställningar - Företagsinställningar. Läs mer i avsnittet Företagsinställningar i hjälpen för Visma eEkonomi.

Förbättringar

Förbättringar på lönebeskeden

Vi har gjort några förbättringar på lönebeskeden:

  • Du kan nu välja om snabbvalsraderna ska skivas ut på lönebeskeden genom att markera eller avmarkera rutan Skriv ut.
  • Företagets postadress visas i sidfoten på utskrivna lönebesked.
  • Lönebesked som skrivs ut är anpassade till fönsterkuvert.

Förbättring

Nytt sökfält

När du väljer Ny lönekörning under Lön Smart - Lönekörningar finns det nu ett nytt sökfält som kan användas om du vill söka upp en specifik anställd att skapa lön för.

Förbättring

Tydligare när semesterårsavslutet är klart

Tidigare kunde det upplevas som otydligt när semesterårsavslutet var klart. För att göra det tydligt visas nu ett meddelande efter avslutat semesterårsavslut.

Kundönskemål

Uttag av komptid i pengar

Uttag av komptid i pengar kan nu göras med mer än 99 timmar. Komptid tas ut med hjälp av snabbvalet Tidbank.

Kundönskemål

Kommatecken i adresser

Enligt kundönskemål är det nu möjligt att ange kommatecken i fälten Postadress och Ort på fliken Personuppgifter under Lön Smart - Anställda. Detta eftersom kommatecken i vissa fall förekommer i adresser.

Kundönskemål

Ange övertid i pengar med decimaler

Det är nu möjligt att ange ett värde med två decimaler för uttag av övertid i pengar. Inställningar för övertidsregler görs på fliken Avtal under Inställningar - Löneinställningar.

Supportforum