Visma Administration 1000

Du är här: Skriven hjälp > Versionsnyheter

Versionsnyheter Visma Administration 1000, version 2018.7 - december 2018

Här får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. Mer utförlig information hittar du i den skrivna hjälpen som du når både från ditt program och via Visma Spcs Support. I programmet når du den skrivna hjälpen genom att trycka F1, genom att välja symbolen ? eller genom att välja Hjälp.

Vill du installera den senaste versionen gör du det via vår hemsida under Ladda ner.

Läs mer om hur du installerar ditt program i avsnittet Installationsanvisning Visma Administration 1000.

Kalkylator i numeriska fält

Nu kan du få hjälp av en kalkylator om du vill göra beräkningar i numeriska fält. För att visa kalkylatorn trycker du på *-tecknet när du står i ett numeriskt fält. Du kan också trycka på multiplikationstecknet på det numeriska tangentbordet. När kalkylatorn visas kan du göra din beräkning och vill du få med det beräknade värdet till det aktuella fältet klickar du på OK eller trycker Enter.

Förbättringar kring AutoInvoice

Information om att dina leverantörer kan skicka e-fakturor till dig

Om en leverantör kan skicka e-fakturor till dig via AutoInvoice visas detta i den gula informationslisten i samband med att du skapar en leverantörsfaktura. Detta under förutsättning att du har angett att du vill ta emot e-fakturor i företagsinställningarna. Vill du ta emot e-fakturor kontaktar du leverantören.

Läs mer i avsnittet Ta emot dokument via Visma AutoInvoice

Ändrad gräns för bilagor när du skickar fakturor via AutoInvoice

Gränsen för bilagor du skickar via Visma AutoInvoice i samband med när du skickar e-fakturor är utökad till 10 MB för hela sändningen.

Registervård i nätverk

Om du arbetar med ditt program i nätverk kan du nu göra registervård även på klientdatorerna. Tidigare var detta endast möjligt på serverdatorn. Läs mer i avsnittet Registervård.

Fler antal tecken

Fältet Lagerplats under Artiklar/Lager - Artiklar och tjänster, fliken Lager kan nu innehålla 25 tecken.

Fältet Leverantörens artikelnummer under Artiklar/Lager - Artiklar och tjänster, fliken Inköp kan nu innehålla 40 tecken.

Allmänna förbättringar

I avsnittet Rättade och kända programfel kan du se vilka programfel som har blivit åtgärdade till version 2018.7 och vilka som eventuellt kvarstår.

Supportforum

Ta del av hur 30 000 andra Visma-kunder arbetar smartast med sitt företagande.

Laddar...